Решават днес за промяна в работното време на столичния градски транспорт

Решават днес за промяна в работното време на столичния градски транспорт

Решават днес за промяна в работното време на столичния градски транспорт

Днес Софийският оперативен щаб ще обсъди дали градския транспорт в столицата да работи с намалено работно време. Преди дни от Центъра за градска мобилност постъпи предложение между 22.00 и 22.30 часа да бъдат последните курсове с оглед на факта, че почти няма пътуващи.

"Пролетта, когато бяха затворени повечето заведения и нямаше пътуващи в късните часове, а повечето хора работеха от вкъщи, беше намалено работното време на градския транспорт. В метрото например вечер понякога на един влак се пада по един пътник. В тази тежка финансова ситуация трябва да се съобразим с това. Ще го обсъдим днес този въпрос и ще решим", посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в двора на 124-та детска градина. 

По думите й, зоните за платено паркиране ще работят, защото е осигурена възможността за пътуване в градския транспорт. "Нямаме намаление през деня на превозни средства. Те пътуват нормално при зимни условия. Пролетта, когато затворихме зоните, се получи много голямо струпване и това по-скоро попречи на живеещите и на хората, които търсят място за паркиране, отколкото да помогне", допълни тя. 

Кметът на София обяви, че ще се следят стриктно пазарите и базарите на открито и ако имат консумация на място, те ще бъдат затворени. 

"Продължават засилените проверки на СДВР, РЗИ, Столичния инспекторат, общинска полиция и екипите на аварийното звено на всички търговски обекти, които останаха да работят. Днес тези проверки ще продължат", посочи Фандъкова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ