От 11 май ще глобяват пътниците без маски в столичния транспорт

От 11 май ще глобяват пътниците без маски в столичния транспорт

От 11 май ще глобяват пътниците без маски в столичния транспорт

Започват засилени проверки за носенето на маски в градския транспорт и метрото в София. От понеделник, 11 май, пътниците, които не слагат на лицето си маска или шал, ще бъдат глобявани. 

"Има телефони, на които може да се сигнализира за хора, които не носят маска в градския транспорт. Ще има екипи от контрольори и полицаи, като от тази седмица ще следим за носенето на маски - който няма маска, ще бъде глобен, както е разписано в закона. Изключително важно е това, за да се пазим взаимно, да пазим шофьорите и да пазим хората около нас. Нека да бъдем съвестни още колкото е необходимо, за да излезем от тази пандемия", обясни в ефира на Нова телевизия директорът на "Центъра за градска мобилност" Димитър Дилчев. 

Тази седмица контрольорите в градския транспорт ще продават билети, но това е последната седмица, в който ще работят в такъв режим. Достъпът до първата врата на превозните средства обаче е забранен. Шофьорите от градския транспорт обаче сами ще решават дали да бъдат с маска или не.

От 18 май се връща обичайният режим на работа за контрол в градския транспорт. От понеделник се възстановява изцяло обемът на градския транспорт в София от преди извънредното положение. Отварят и всички каси на Центъра за градска мобилност, така че хората да се снабдят с билети и с карти.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ