От утре пускат парното в София

От утре пускат парното в София

От утре започва отоплителния сезон в София. Столичната топлофикация обяви, че започва поетапно  пускане на отоплението от 7 ноември, тъй като нормативно определените за това метеорологични условия вече са налице.

Според тях новият отоплителен сезон стартира при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от + 12 градуса и прогноза за трайно застудяване. Дните все още са топли и слънчеви, но нощем и рано сутрин температурите вече напомнят за зимата. В София днес минималната температура бе 1 градуса, а очаквана максимална – 17 градуса

От утре започва пускането на парното първо в детските градини, учебните и здравните заведения. След това идва ред на жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради.

От особена важност преди пускането на парното е клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато, предупреждават от столичната топлофикация.

Не забравяйте и да отворите на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване. Също така е важно електронните уреди за дялово разпределение да бъдат проверени. В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

„Топлофикация София” ЕАД дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси гражданите могат да потърсят съдействие на телефона за обслужване на клиенти - 0 700 11 111, както и във facеbook страницата на дружеството.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ