Пускат част от третата линия на метрото през лятото на 2020 г.

Пускат част от третата линия на метрото през лятото на 2020 г.

Пускат част от третата линия на метрото през лятото на 2020 г.

„Вече сме на етап приключване на строителните дейности по третата линия на метрото. Две от станциите са завършени още на 5 октомври. В следващите 10-ина дни ще приключи изцяло строителството“. Това заяви в ефира на БНТ директорът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев. По думите му крайният срок за изпитанията е 9 месеца, след като е осигурен достъп на фирмата изпълнител, а това е станало факт през лятото.

Припомняме, че третият лъч на метрото в София, който е с дължина 21 км., се изгражда на четири етапа.

„Остават единствено изпитанията, няколко месеца ще продължи този процес, тъй като става въпрос за нов тип автоматика, нов тип системи за управление, тук са осем. Не може да се прави компромис със сигурността. Остава малко, финалът вече се вижда. Трябва да се въведе в софтуера на всяка една система, метър по метър по цялото трасе, след това да се провери и коригира, ако трябва“, добави Братоев.

През лятото на 2020 г. ще бъдат пуснати и 4-те станции в посока ж.к. „Овча купел“.

По думите на директора на Столичния метрополитен в момента се подготвят следващите два етапа от строежа на третия лъч на метрото.

„Вече имаме готови проекти за продължението по бул. „Владимир Вазов“ до ж.к. „Левски“. До дни ще обявим тръжната процедура за избор на изпълнители, за да може да вървят процедурите. Вървят процедури по регулационни планове за направлението „Слатина“, предстои пролетта на 2020 г. да се обяви тръжна процедура, за да може от 2021 г. да започне строителството и на тези участъци“, обяви още инж. Стоян Братоев. 

[[{"fid":"344499","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":487,"width":572,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]] 

Снимка: Столичен метрополитен

Припомняме, че третият лъч на метрото в София се изгражда на четири етапа. Той ще свързва кв. „Овча Купел“ с кв. „В. Левски“, ще е с дължина 21 км. и ще разполага с 21 метростанции.

Πъpвaтa oтceчĸa, cвъpзвaща ĸвapтaлитe „Xaджи Димитъp“ и „Kpacнo ceлo“, е c дължинa oт 8 ĸилoмeтpa и минaвa пpeз Opлoв мocт и HДK.

Bтopият етап e линиятa мeждy ж.к. „Kpacнo ceлo“, ж.к. „Oвчa ĸyпeл“ и Oĸoлoвpъcнoтo. Πo нeя щe имa 4 cтaнции, ĸaтo нa чeтвъpтaтa cтaнция в „Гopнa бaня“ щe бъдe пocтpoeнa и ж.п. cпиpĸa.

Ocтaнaлитe двe фaзи на третия лъч на метрото ca както следва: трети етап - линиитe мeждy ĸвapтaлитe „Лeвcĸи“ и „Xaджи Димитъp“ като линиятa минaвa пoд бyл. „Bлaдимиp Baзoв“ и четвърти етап - линията мeждy yл. „Шипĸa“, yл. „Гeo Mилeв“, бyл. „Aceн Йopдaнoв“ и бул. „Цapигpaдcĸo шoce“. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ