Пускат парното в София

Пускат парното в София

От днес в София стартира поетапното пускане на отоплението.

Приоритетно парното ще бъде пуснато първо в детските градини, учебните и здравните заведения.

След това отоплението ще бъде пуснато и в жилищните, административните и стопанските сгради на София.

Парното се пуска при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза за трайно застудяване. Според „Топлофикация София” метереологични условия вече са налице.

От дружеството напомнят, че е от особена важност преди пускането на парното, клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено,  няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато. Необходимо е и вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване. Също така е важно електронните уреди за дялово разпределение да бъдат проверени. В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

Клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ