"Синята зона" в София вече е двойно по-широка (карта)

Синята зона в София вече е двойно по-широка (карта)

"Синята зона" в София вече е двойно по-широка (карта)

От днес разширяват двойно "синята зона" за платено паркиране в София. Платените места за паркиране вече ще са около 13 хиляди. На практика голяма част от "зелената зона" стана "синя", т.е. двойно по-скъпа – от 1 на 2 лева. "Зелените" паркоместа пък се увеличават с над 500. 

С решение на Столичен общински съвет от 1 декември "синя зона" вече ще включва новия участък от бул. "Дондуков" до бул. "Сливница" и бул. "Данаил Николаев". На изток границата ще стига до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", а на запад – до ул. "Опълченска".

Влиза в сила и промяна при работното време. Според новите правила от понеделник до събота платеното паркиране в София ще бъде между 8:30 и 20:00 часа. 

Живеещите в участъците от зоната, която до момента е била "зелена" и става "синя" и имат отдавна издадени стикери до тяхното изтичане, не е необходимо да доплащат. Справки за абонамент в "синя" и "зелена" зона вече се правят по регистрационния номер на колата.

[[{"fid":"384580","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":883,"width":664,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Столична община

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ