София

София засилва контрола по спазването на covid-мерките

София засилва контрола по спазването на covid-мерките

Столичната община засилва контрола по спазването на противоепидемичните мерки заради увеличаването на случаите на предаване на COVID-19, предупреди кметът на София Йорданка Фандъкова. Преди два дни столицата се върна в тъмно-червената зона по заболеваемост след като беше отчетен 69% ръст на новите случаи с коронавирусна инфекция за седмица

Кметът Фандъкова съобщи, че по-късно днес ще има заседание на Софийския оперативен щаб за борба с коронавируса, на което ще бъде обсъдена темата за разпространението на инфекцията. Общинските болници повишават готовността си за прием на пациенти, допълни тя и изрази надежда да не бъдат затваряни училищата и детските градини в София.

На този фон от Столичната Регионална здравна инспекция търсят доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки и контрол на територията на София. Те ще попълват Карти за епидемиологично проучване на заразно болен, ще събират данни на заразени и контактни лица, както и ще въвеждат данни в Регистъра,  който е част от Националната информационна система. СРЗИ ще им осигури електронен подпис за осъществяване на дейността. Електронната поща за връзка със Столичната РЗИ: priemna@srzi.bg. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ