Столичната лекарска колегия иска блокада на София

Столичната лекарска колегия иска блокада на София

Столичната лекарска колегия иска блокада на София

От Столичната лекарска колегия настояват в писмо да се въведе забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София. Писмото е изпратено до президента, до премиера, председателя на Народното събрание, до министъра на здравеопазването, до главния прокурор и до ръководителя на Националния оперативен щаб, информира БТА.

Според колегията тази мярка ще помогне много повече за ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като ограничителните мерки, взети до момента не се спазват. Политиците и управляващите, според лекарската колегия, трябва да дадат максимални правомощия на главния прокурор и МВР за овладяване на извънредната ситуация.

Държавата да вземе мерки и да мобилизира фармацевтичната промишленост за опазване на ресурса от суровини за изработване на изключително важни медикаменти, които много вероятно скоро ще бъдат нужни, следейки съобщенията на научните дружества от Европа и света, за производството на медикаменти за борбата с COVID-19, настояват още от лекарската колегия. Според медиците е необходимо да се ограничи износа на суровини, като усилията се насочат към внос на суровини и медикаменти, които показват ефективност в борбата с COVID-19.

Управителният съвет на Столична лекарска колегия изказва благодарността си за взетите до този момент мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 и за цялостната организация и категорично заявяват, че независимо от обстоятелствата, медиците ще продължат да се грижат за населението.

„Според нас сегашните мерки са недостатъчни и трябва да бъдат доста поограничителни. Това, което получаваме като сигнали от лекари от София и граждани е, че не се спазва карантината. Населението не ползва достатъчно предпазни средства. Малките търговски обекти продължават да работата и да има струпване на хора“, обясни в ефира на bTV д-р Асен Меджидиев, председател на Столична колегия на БЛС и началник отделение УНГ в „Пирогов“.

По думите му, от Столичната колегия на лекарите настояват да се въведе въвеждане на вечерен час, както и ограничителен режим на влизане и излизане от София.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ