Тръгват засилени проверки в София за спазването на противоепидемичните мерки

Тръгват засилени проверки в София за спазването на противоепидемичните мерки

Тръгват засилени проверки в София за спазването на противоепидемичните мерки

Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини, предупреди отправи столичният кмет Йорданка Фандъкова през страницата си във фейсбук.

"Призовавам всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал. Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови. Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме! Това, което постигнахме струва прекалено много и всеки плаща тежка лична цена, нека не го хвърляме на вятъра. В тази невиждана криза показахме, че можем да действаме обединени. Показахме, че в трудност, сърцата и добротата ни стават по-големи. Заедно ще се справим!", апелира за пореден път Фандъкова.

София е най-голямото огнище на заразата у нас с вече над 380 установени случаи. В нито един друг български град не е премината не просто границата от 100 установени, а дори и от 50 случая.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ