Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка. Повдигат му обвинение

Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка. Повдигат му обвинение

Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка. Повдигат му обвинение

Заместник-кметът на София Евгени Крусев, който отговаря за транспорта, е депозирал оставката си.

Той е призован по прокурорската проверка заради ремонта на емблематичната столична улица "Граф Игнатиев", предзвикал нестихващи критики за качеството на работата. Сред избраните изпълнители се оказа и компанията "Джи Пи Груп", която пък сама се оттегли, след като премиерът Борисов нареди да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране след сигнал на ОЛАФ и започналите впоследствия разследвания у нас за финансови злоупотреби. Името на Крусев бе намесено и в поръчаката за "Графа", след като се оказа, че фирмата-изпълнител е участвала в търга с даден вид материали за обезшумяване на трамвайните релси, но впоследствие ги е заменила с друг вид. Сигнал за това подаде компания-конкурент която отпаднала от търга, защото предложила материала, с който впоследствие се извършва обезшумяването на трамвайното трасе. Той е на по-ниска цена, но според експерти и активисти от неправителствени организации, не покрива напълно изискванията за неутрализиране на вибрациите от преминаването на трамваите и щадене на конструкцията на околните сгради от това въздействие.

Крусев е получил призовка късно снощи и е привикан на разпит във връзка с ремонта. Поради тази причина той сам е решил да подаде оставка.

"Вчера късно следобeд получих призовка от Прокуратурата във връзка с проверката на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем. По тази причина считам, че най-отговорната и мъжка позиция е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат работата", заяви Крусев пред журналисти в общината.

Според него обаче, с този ремонт, от "един ориенталски бивак", ул. "Граф Игнатиев" става "една от най-красивите улици в София"

Крусев е категоричен, че ще защити името си. "Нося отговорност за този обект в качеството си на възложител. Ако съм бил подведен от проектант или от друг, който се е занимавал с проекта за ремонта, се надявам, че прокуратурата ще го установи", обясни Крусев. Цялата документация за ремонта вече е изпратена на разследващите, оказва се пълно съдействие както от негова страна, така и от общината, допълни още той.

Предстои да стане ясно дали столичният кмет Йорданка Фандъкова е разписала оставката.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ