Американски бизнесмен планира да купи "Тотнъм" за близо 4 млрд. долара

Американски бизнесмен планира да купи Тотнъм за близо 4 млрд. долара

Американски бизнесмен планира да купи "Тотнъм" за близо 4 млрд. долара

Американският бизнесмен от ирански произход Джам Наджафи планира да направи предложение за закупуване на английския футболен клуб "Тотнъм Хотспър" за $3,75 милиарда, съобщава Financial Times.

Според източници на изданието, бизнесменът сътрудничи с консорциума, в който партньори са инвеститори от Обединените арабски емирства (ОАЕ), а официалното предложение може да бъде  направено  към ръководството на клуба в следващите седмици.

"Тотнъм" е собственост на британския бизнесмен Джо Люис, а председател на Съвета на директорите на клуба е Даниел Леви. Независимо от липсата на финансови проблеми в клуба, изграждането на нов стадион и редовните участия  в Шампионската лига,  феновете на "шпорите" в последно време изказват недоволство от ръководството заради липсата на трофеи.

Последният успех  на "Тотнъм" беше победен в победата в английската лига през 2008 г.

През годините отборът се ръкооводи от известните треньори  Жозе Моуриньо и Антонио Конте, а в състава играят звезди като Хари Кейн, Ричарлисън и Юго Лорис. В момента  "Тотнъм"  заема пето място в Английската премиер лига.

В последно време английските футболни клубове привлличат вниманието на чуждестранните инвеститори. Миналата година американецът Тод Боели купи Челси от руския олигарх Роман Абрамовича за 2,5 милиарда паунда ($3 милиарда), неговият съдружник Бил Фоули придоби по-малко известния "Борнемут" за повече от 120 милиона паунда, а през 2021 година "Нюкасъл"стана собственост на  Държавния фонд на Саудитска Арабия.

Напоследък тръгнаха слухове и за смяна на собтвениците на още два легендарни английски клуба -  "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ