Ансамбълът по художествена гимнастика се окичи със злато от Европейското първенство

Ансамбълът по художествена гимнастика се окичи със злато от Европейското първенство

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала на смесеното си съчетание на три топки и две въжета.

Фантастичната ни петорка, която изживя много противоречиви емоции по време на шампионата на Стария континент в Гуаралахара (Испания), получи най-висок резултат на динамичната си и изключително атрактивна композиция. С 22.825 точки българките завоюваха златото.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, която замени контузената Теодора Александрова демонстрираха завиден характер, а при обявяването на резултата, емоциите взеха връх и сълзи изпълниха очите им.

След трудните мигове, през които преминаха във втория състезателен ден на Европейското, когато грешка им коства възможността се окичат с титлата в многобоя и останаха с бронза, и след допусната неточност във финала на пет обръча, оставила ги на място от медалите, грациите ни се вдигнаха и отвяха всички с безапелационно представяне.

Среброто във финала на смесеното съчетание спечели златният медалист в многобоя и на пет обръча Италия с 22.350. Топ 3 допълни Азербайджан с 20.350 точки.

Един от фаворитите Русия бе колеблив в този финал и се нареди седми. Момичетата на Ирина Винер имаха неточности, в това число и уред извън терена.

Така равносметката за българския ансамбъл от Европейското е бронз от многобоя и злато във финала на топки и въжета. В отборната надпревара, гимнастичките на Весела Димитрова изиграха важна роля заедно с девойките (индивидуално) за спечеленото трето място.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ