Арне Слот е новият треньор на Ливърпул, Фейенорд ще вземе 9,4 млн. паунда компенсация

Арне Слот е  новият треньор на  Ливърпул, Фейенорд ще вземе 9,4 млн. паунда компенсация

Арне Слот е новият треньор на Ливърпул, Фейенорд ще вземе 9,4 млн. паунда компенсация

Ливърпул и Фейенорд постигнаха принципно споразумение за компенсационен пакет за Арне Слот, за да стане наследник на Юрген Клоп на "Анфийлд". Компенсационният пакет е £7,7 милиона плюс £1,7 милиона в добавки, съобщи CNBC.
Слот, който изведе холандския клуб до едва втората му титла в Ередивизи през този век през миналия сезон, фигурира в списъка с кандидати на Ливърпул от началото на дълъг, строг процес и го оглави, когато завършиха надлежната проверка на всички ключови критерии.
Шаби Алонсо, изключителният кандидат за всеки топ клуб, който търси нов мениджър това лято, се отказа от надпреварата, като остана в Байер Леверкузен.
Треньорът на Спортинг Рубен Аморим беше в краткия списък на Ливърпул и въпреки външния шум около него, клубът винаги поддържаше, че той не е водещият или предпочитан вариант.
Той изпълни няколко изисквания, но подходът му на игра - особено използването на трима отзад - и дългосрочната визия не паснаха на настоящия отбор, нито на философията, прилагана във всички възрастови групи в Ливърпул.
Предположенията, че финансови причини стоят зад това, че Аморим не е фаворит за поста на Анфийлд, бяха определени като измислица. Имаше и скептицизъм относно причините за много публичната среща на 39-годишния треньор с Уест Хям, като един посредник предполага, че Аморим се опитва да окаже натиск върху Ливърпул, като им показва, че има други възможности.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ