Бил Гейтс и Роджър Федерер събраха $2,5 млн. с мача си за Африка

Бил Гейтс и Роджър Федерер събраха $2,5 млн. с мача си за Африка

Милиардерът Бил Гейтс и легендата в тениса Роджър Федерер и тази година участваха в благотворителен тенис мач по двойки за набиране на средства за Африка.

Двубоят се състоя в Сан Хосе в понеделник. По данни, цитирани от Tennis.com, чрез продажбата на билети за атрактивната игра са били събрани 2,5 млн. долара. 

Тазгодишният "Match For Africa 5: Силициевата долина" се игра в SAP Center в Сан Хосе, като Гейтс излезе на терена с модерния розов цвят на тенисистите на Nike през 2018-та. Двамата се изправиха срещу звездата от АТП Джак Сок и водещата на телевизия Ен Би Си Савана Гътрий, които бяха поканени от домакина Федерер. Гейтс и Федерер победиха с 6-3.

Парите, събрани от събитието, ще отидат във Фондация "Роджър Федерер", която подкрепя образователни проекти в 6 държави в южната част на Африка, както и инициативи в родината на тенисиста Швейцария. 

"Мисля, че съм добър в избирането на партньори", пошегува се след победата Бил Гейтс. 

"Благодаря ти, че беше част от Мача за Африка. Възхищавам се на всичко, което правиш, така че благодаря ти и още веднъж ти благодаря, че тази вечер бе толкова страхотен, страхотен партньор!", каза Роджър Федерер на 62-годишния Гейтс. 

Джок Сок пък коментира пред публиката, че според него Федерер е човекът, играл тенис най-добре за всички времена и че той смята, че освен това Федерер е невероятен филантроп и създател на неговата фондация. 

Това бе петият Мач за Африка на Роджър Федерер. При първия през 2010 той игра срещу Рафаел Надал, след това, през 2014 - срещу Стан Вавринка, през 2017 пък се изправи срещу Анди Мъри. 


Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ