Българската делегация дефилира в Парада на нациите на Токио 2020

Българската делегация дефилира в Парада на нациите на Токио 2020

Българската делегация дефилира в Парада на нациите на Токио 2020

Под номер 152 българската делегация на Токио 2020 се включи в Парада на нациите по време на откриването на лятното издание на Олимпийските игри.

Знаменосци са състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева и плувецът Йосиф Миладинов, които участват съответно за седми и първи път на най-големия спортен форум.

Откриването започва в 14:00 ч. българско време на Олимпийския стадион в японската столица, а делегацията ни се състои от общо 42-ма спортисти, които ще се състезават в 14 дисциплини.

Сред участниците са Габриела и Стефани Стоеви в спорта бадминтон, боксьорът Даниел Асенов, ансамбълът ни по художествена гимнастика, както и Боряна Калейн и Катрин Тасева, които се състезават индивидуално.

Лекоатлетката Ивет Лалова също се класира за Олимпиадата, редом с атлетките Мирела Демирева и Габриела Петрова.

В Токио не успя да присъства Стефка Костадинова, председателят на Българския олимпийски комитет, заради травма. На място е служебният спортен министър Андрей Кузманов.

Парадът на нациите традиционно преминава по азбучен ред според азбуката на страната домакин, в случая Япония. Затова и българската делегация зае 152-рата позиция. Имената на страните участнички се произнасят на френски, английски, а накрая и на японски.

По искане на организаторите тази година знаменосците от всяка държава са двама, задължително мъж и жена. Това изискване не се спазва от всички страни, например от ОАЕ, която е представена само от мъже. Парадът започна с Гърция като родоначалник на Игрите. Повече за откриващата церемония четете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ