УЕФА дава около 8 млн. лв. на БФС

УЕФА дава около 8 млн. лв. на БФС

УЕФА дава около 8 млн. лв. на БФС

Българският футболен съюз ще получи помощ от УЕФА в размер на малко повече от 8 милиона лева заради кризата с коронавируса, съобщи bTV.

Европейската централа обяви на официалния си сайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент заради пандемията от COVID-19.

"Нашият спорт се изправя срещу безпрецедентно предизвикателство, доведено от кризата с COVID-19. УЕФА иска да помогне на членовете си да се справят по начин, които сметнат за най-подходящ в специфичните условия. Затова решихме да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и следващия сезон", се казва в съобщението на УЕФА.

Финансирането обикновено е насочено за покриването на текущи разходи на отделните централи и в помощ на развитието на определени вътрешни програми и развитието на специфични области във футбола на местно ниво.

Този път обаче всяка федерация ще може сама да определи за какво да изхарчи получените средства.

Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развитие на футбола "Хеттрик", която бе стартирана след Евро 2004, а средствата в нея идват от приходите от провеждането на континенталните първенства.

Преди няколко дни стана ясно, че и ФИФА също ще подпомогне спешно всичките 122 страни-членки. Световната централа ще отпусне оперативни средства за 2019 и 2020 г., а България ще получи близо един милион лева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ