Спорт

Фернандо Алонсо подписа договор с нов отбор във Формула 1

Фернандо Алонсо подписа договор с нов отбор във Формула 1

Фернандо Алонсо подписа договор с нов отбор във Формула 1

Испанският пилот Фернандо Алонсо подписа договор с британския отбор във Формула 1 Астън Мартин, като той ще влезе в сила от 2023 година, съобщиха от тима в понеделник. Срокът на контракта между двете страни не се разкрива, но по задоволството им може да се смята, че е за няколко сезона.

41-годишният Фернандо Алонсо е двукратен световен шампион във Формула 1 (2005, 2006) с Рено. В момента той е пилот на френския тим Алпин, който обаче ще приключи участието си в състезанието в края на годината, предава gong.bg.

"Отборът е много доволен, че може да разчита на опита на Фернандо. Привличането на специален талант като испанеца е декларация за намеренията ни да се превърнем в печеливш отбор във Формула 1", споделиха от Астън Мартин в съобщение.

"Отборът на Астън Мартин влага цялата си енергия в това да печели и в момента е един от мотивиращите тимове във Формула 1", заяви самият Алонсо.

Астън Мартин ще бъде шестият отбор в кариерата на испанския пилот, който се е състезавал за Минарди, Рено, Макларън, Ферари и Алпин. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ