ФИФА отлага с два месеца жребия за Мондиал 2022

ФИФА отлага с два месеца жребия за Мондиал 2022

ФИФА отлага с два месеца жребия за Мондиал 2022

Жребият за груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар ще бъде отложен с два месеца, след като ФИФА пренасрочи квалификационните плейофи за турнира, съобщава "Асошиейтед прес".

Световната централа обяви, че отлага междуконтиненталния плейоф от четири отбора от март 2022-а до юни същата година, заради промените в календара, причинени от пандемията от коронавирус.

Тегленето на жребия беше планирано за април 2022 година, вероятно в Доха. Най-ранният вариант за провеждането му вече е през юни. Мондиал 2022 ще се проведе от 21 ноември до 18 декември.

Междуконтиненталният плейоф включва по един отбор от всяка от четирите конфедерации: Азия, КОНКАКАФ на Северна Америка, КОНМЕБОЛ на Южна Америка и Океания. Два отбора се класират за световните финали.

УЕФА също има свой плейоф с 12 отбора, планиран през март 2022-а, за да се решат три места. В Африка няма плейофен кръг. 

Квалификациите за Мондиал 2022 в Южна Америка и Азия изостават от графика, след като мачовете през март и юни бяха отложени. Южноамериканските квалификации трябва да подновят през септември, а в Азия - през октомври.

ФИФА също одобри ново тестово състезание за организаторите на Катар, в което ще участват 22 арабски държави.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ