Ройтерс: Григор Димитров потърси позитивите след още разочарования от Големия шлем

Ройтерс: Григор Димитров потърси позитивите след още разочарования от Големия шлем

Кариерата на Григор Димитров е осеяна с разочарования от турнирите от Големия шлем и след оттеглянето си от четвъртфинала на US Open срещу Франсис Тиафо, българинът каза, че неуспехите не стават по-лесни за справяне. Изигравайки голяма част от кариерата си в период, доминиран от „голямата тройка“ на Роджър Федерер, Рафа Надал и Новак Джокович, успехът беше труден за Димитров и той не успя да стигне отвъд полуфиналната фаза на нито един от най-големите събития в играта, предаде Ройтерс.

Поставен под девето място в Ню Йорк, 33-годишният българин бе подложен на пет изтощителни сета от Андрей Рубльов в четвъртия кръг и това усилие изглежда се отрази във вторник, когато Димитров получи  болки   в бедрото на стадион „Артър Аш“, където Федерер беше на трибуните. „Не става по-лесно, това ви казвам“, каза Димитров, който изоставаше с 6-3 6-7(5) 6-3 4-1 срещу американеца Тиафо, когато се отказа.

"Не е лесно, какво да ви кажа. Но когато си постигнал някои неща по време на кариерата си, имал си много хубави моменти и извън тениса, приемаш нещата по-смирено и по различен начин. Така че като ти се случи нещо подобно, го приемаш и се справяш с него, дори и да боли. Не искам просто да го отхвърля, сякаш е добре", каза Димитров на пресконференцията си след мача, цитиран от Ройтерс.
"Не обичам да се отказвам. Винаги съм притискал себе си и тялото си до лимита, но понякога идва времето, когато трябва да се вземе едно нежелано решение, каквото днес. Сега трябва да видя как са нещата, да направя необходимите изследвания и всичко останало", добави той.

"Слагам всичко настрани, имам още много вълнуващи неща пред мен. Сега мога да кажа: "Окей, ще се прибера вкъщи, ще опитам да почина малко. Имам предстоящ страхотен демонстративен мач с Новак (Джокович). После отиваме в Азия за края на сезона", каза още българинът, визирайки шоу-срещата в София на 17 септември срещу носителя на рекордните 24 титли от Големия шлем сърбин Джокович.

Димитров спечели в Бризбейн през януари първата си титла от 2017 година насам и стигна до финалите на твърди кортове в Марсилия и Маями. Той призна, че се нуждае от малко време, за да премисли миналите седмици и да прецени кое може да подобри.

"Като цяло нещата създават положителен ефект за мен и като се фокусираш върху тях, всичко други избледнява. Времето лекува", завърши Димитров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ