Кадър с Антоанета Костадинова впечатли спортната редакция на „Би Би Си“

Кадър с Антоанета Костадинова впечатли спортната редакция на „Би Би Си“

Кадър с Антоанета Костадинова впечатли спортната редакция на „Би Би Си“

Сълза на облекчение бе запечатана от фотографите на подиума на Токио 2020 по-рано през годината. В този момент България печелеше първия си медал от Олимпиадата в японската столица.

На 25 юли Антоанета Костадинова стана вицешампион в състезание по спортна стрелба. Сега кадър, в който сълза се спуска по лицето ѝ след спечелването на сребърния медал за страната ни, бе припознат от спортната редакция на „Би Би Си“ като един от общо 21 най-впечатляващи през отиващата си година.

Снимката на Костадинова се нарежда до тази на Лионел Меси, който пада на колене след спечелването на „Копа Америка“ с фланелката на Аржентина, както и до тази на Хидилин Диас от Филипините, която спечели първо злато за страната си от Олимпийски игри, след като стана първа при вдигането на щанги за жени в категория до 55 килограма.

От изданието като запомнящи се кадри определят още момента, в който британката Ема Радукану хвърля тенис топка към феновете си след достигането до финала на Откритото първенство на САЩ, което по-късно спечели, както и снимка на италианеца Сони Колбрели след победата в 118-ото издание на състезанието Париж-Рубе за велосипедисти.

В селекцията попада и френският тенисист Ришар Гаске в момента на излизането си на корта срещу Григор Димитров на втория ден от „Париж Мастърс“ през ноември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ