Манчестър Сити е на крачка от мечтата, но на пътя отново е Реал Мадрид

Манчестър Сити е на крачка от мечтата, но на пътя отново е Реал Мадрид

Манчестър Сити е на крачка от мечтата, но на пътя отново е Реал Мадрид

Изминаха вече 15 години, откакто потекоха големите парични потоци към Манчестър Сити, но голямата цел - спечелването на Шампионската лига, все така си остава неосъществена мечта. Този сезон обаче изглежда вратите пред “гражданите” за достигане до европейския връх вече изглеждат широко отворени. Любителите на прогнозите могат да видят, че в секцията на Efbet спортни залози английският тим е основният фаворит за краен победител в най-силния клубен турнир на планетата. Но не за първи път коефициентите са в полза на отбора, воден от Хосеп Гуардиола, а впоследствие “небесносините” не оправдават тези очаквания.

Това все пак не е най-големият проблем на Ман Сити. Най-големият проблем пред “гражданите” има конкретно име и то е Реал Мадрид. Това е турнирът на Кралския клуб, който е стъпвал на континенталния връх повече от всеки друг - вече цели 14 пъти, включително и пет в последното десетилетие. А освен това доста от футболните фенове са гледали филма “Знам какво направи миналото лято” (всъщност, миналата пролет) и мнозина от тях смятат, че психологическото предимство е на страната на испанския гранд.

Гуардиола още сънува кошмари от миналогодишния обрат в последните минути

Двата отбора отново се изправят един срещу друг на полуфинал в ШЛ, като по бузите на “небесносините” още се виждат червени петна от шамарите, които отнесоха от Белия балет. Хосеп Гуардиола и момчетата му още сънуват кошмари заради немислимия обрат, който осъществи в последните минути на реванша отборът на Карло Анчелоти. А преди това всичко се развиваше по план за Ман Сити - в първия мач английският тим категорично надигра опонента от Мадрид, но спечели само с един гол разлика - 4:3. “Гражданите” можеха да вкарат двойно повече попадения, но късметът беше на страната на Реал. В реванша на “Бернабеу” гостите поведоха и изглеждаше, че вече няма какво да спаси испанския гранд. Но ето че чудото стана факт - в последната минута на редовното време влезлият като резерва Родриго изравни, а секунди по-късно пак той вкара за 2:1 и така мачът отиде към продължения. В тях Реал получи и дузпа, която беше реализирана от Карим Бензема, а с това Кралският клуб продължи към финала, който впоследствие спечели.

Така че, ако все пак има клуб, който в момента не се плаши от машината на Гуардиола, това е Реал. В Мадрид вече нямат реални надежди за титлата в Ла Лига и хвърлят всички усилия към спечелване на 15-ата Купа на европейските шампиони - вярно е, че ще играят и финал за Купата на Краля, но това предизвикателство не може да се сравни с Шампионската лига. В същото Манчестър Сити до последно ще бъде ангажиран в битката за титла във Висшата лига, като мечтае за требъл. Това едва ли ще изтощи “гражданите”, които разполагат със сериозен кадрови ресурс, но може да ги разконцентрира покрай битките с Кралския клуб.

12 месеца по-късно филмът се повтаря - Манчестър Сити се изправя срещу Реал Мадрид в полуфинал от Шампионската лига. Но не всичко е съвсем същото - в Ман Сити вече имат голово чудовище в атака като Ерлинг Холанд. А колкото и висока да е класата на Бензема, Модрич и Кроос, то годините им се трупат и те не могат да продължат до безкрай с магическите изпълнения. Така че нищо чудно този път наистина “гражданите” да успеят да се справят с “кралете”, за да се класират на финала. Който и да спечели в тази двойка, ще бъде фаворит в заключителния двубой, предвиден по план да се състои в Истанбул (но и това не е сигурно). Дали обаче италианският представител, който ще бъде излъчен след класиката между Милан и Интер, наистина ще бъде аутсайдер във финала? Едва ли, но нека първо да видим какво ще ни поднесат сблъсъците от полуфиналния етап.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ