Мароко оглави група F след победа над отбора на Белгия

Мароко оглави група F след победа над отбора на Белгия

Мароко оглави група F след победа над отбора на Белгия

Мароко оглави група F на Световното първенство по футбол след победа с 2:0 над отбора на Белгия. 

Така Мароко застава на първо място в група "F" на Мондиала. Отборът има четири точки и една повече от белгийците, предава БТА. 

Мароко започна с непроменен състав от равенството с Хърватия и не само удържа и белгийците, а можеше и да води на почивката. В заключителните секунди на първата част Хаким Зиеш стреля от пряксвободен удар и преодоля Тибо Куртоа, но главният съдия Сезар Рамос отмени гола заради засада на очаквалия центриране Ромен Сайс.

Белгия създаде положение в седмата минута на втората част чрез Еден Азар, който дриблира покрай марокански бранител и стреля, но Мунир Мохамеди, който замени титуляра Ясин Босу минути преди началото на мача, отби удара.

Мунир отрази и опасен шут на Дрийс Мертенс, а Мароко нанесе големия си удар в 73-та минута. Африканците получиха пряк свободен удар отляво на нападението и вместо да центрира, влезлият пет минути по-рано Абделхамид Сабири реши да стреля от малък ъгъл. Той изненада Куртоа, а на гредата нямаше човек и топката влезе във вратата на Белгия за 1:0.

Натискът на европейците не само не доведе до нищо за отбора, а и даде възможност на Мароко да вкара втори гол на контраатака в добавеното време. Хаким Зиеш преодоля Тимоти Кастан в наказателното поле и подаде на Закария Абухлал, който преодоля Куртоа майсторски за крайния резултат от 2:0.

Така Белгия най-вероятно ще се нуждае от задължителна победа срещу Хърватия в последния си мач от груповата фаза, за да стигне до осминафиналите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ