Олимпийските игри привличат нови инвестиции в по-малко известни спортове и женски отбори

 Олимпийските игри привличат нови инвестиции в по-малко известни спортове и женски отбори

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. привличат нови инвестиции за по-малко известни спортове и женски отбори, като тази година големи средства получиха женските отбори на САЩ по ръгби, водна топка и лека атлетика, съобщи CNBC.

По-рано тази седмица женският отбор на САЩ по ръгби получи дарение от 4 млн. долара от инвеститора Мишел Канг. Рапърът и телевизионен риалити водещ Флавор Флав подкрепи водната топка, а Алексис Оханян, съпруг на тенис суперзвездата Серена Уилямс и съосновател на Reddit, инвестира в женската лека атлетика.

Нишовите спортове често не получават светлината на прожекторите, която заслужават, но "те са пълни с невероятен талант и сърце", заяви Флавор Флав, обявявайки подкрепата си за водната топка през юли.

Флавор Флав обяви петгодишно партньорство с водната топка на САЩ, което включва средства за женския отбор на САЩ през 2024 г., както и функцията на "официален рекламист" на мъжкия и женския отбор. Размерът на приноса му не беше оповестен.

Той се ангажира с подкрепата си, след като играчът Маги Стефенс публикува в Instagram, че тя и съотборниците ѝ често трябва да работят на втора или трета работа, за да се състезават, като се има предвид, че водната топка не привлича толкова внимание, колкото други спортове.

Женският отбор по водна топка на САЩ спечели злато за последните три олимпийски игри и Flavor Flav се стреми да повиши видимостта им. Партньорството включва ангажимента му да популяризира водната топка в САЩ в социалните медии, освен аплодисментите край басейна.

Нарастваща подкрепа

Приносът на Канг към ръгбито за жени ще продължи четири години, осигурявайки ресурси за играчи и треньорски персонал преди летните олимпийски игри през 2028 г. в Лос Анджелис.

Канг, който основа Kynisca Sports за напредъка на женската атлетика в световен мащаб, каза, че 2024 г. е била „знамена година“ за женския спорт с рекордна ангажираност. Тъй като спонсорите и мрежите все повече признават стойността на женския спорт, тя каза, че сега е моментът да се инвестира в тях.

Подкрепата идва, след като женският отбор по ръгби 7 спечели бронз, събирайки първия олимпийски медал за Съединените щати в ръгби 7, както сред мъжкия, така и сред женския отбор. Те също така поставиха нов рекорд за състезание по ръгби за жени, с 66 000 фенове, натъпкани на Stade de France, според World Rugby. „Този ​​отбор на Eagles, воден от играчи като Илона Махер и ко-капитаните Лорън Дойл и Ная Тапър, завладя милиони нови фенове, привличайки безпрецедентно внимание към спорта“, каза Канг в съобщението.

Махер каза пред CNBC тази седмица, че без силно представяне на Игрите отборът може би нямаше да оцелее.

„Нашият треньор ни каза, че ако не спечелим медал, може да нямаме програма през следващата година и това наистина ме запечата, тези думи, и ги изпълнихме“, каза Махер.

Той обяви през април, че неговата фирма за рисков капитал ще бъде домакин на състезание в края на септември с най-големия досега награден фонд за състезание по лека атлетика за жени. Оханян удвоява залозите на Игрите в Париж с главната награда от $30 000.

„Нищо в това не е благотворителност, нито трябва да бъде благотворителност“, каза Оханян. „Тук става дума за съвършенство, за неговото празнуване.“

Отвъд игрите

Оханян вече е съсобственик на женски футболен клуб. Той каза пред CNBC тази седмица, че има за цел да разшири популярността на женската лека атлетика отвъд пика й на Олимпийските игри. През април Оханян обяви, че неговата фирма за рисков капитал ще бъде домакин на състезание в края на септември с най-големия досега награден фонд за състезание по лека атлетика за жени. Оханян удвоява залозите на Игрите в Париж с главната награда от $30 000. „Нищо в това не е благотворителност, нито трябва да бъде благотворителност. Тук става дума за съвършенство, за неговото празнуване,“ отбеляза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ