Още 2 медала за националите ни по борба от Световното в Полша

Още 2 медала за националите ни по борба от Световното в Полша

Още 2 медала за националите ни по борба от Световното в Полша

Националите ни по борба спечелиха още два медала от силния турнир в Полша. В категория до 67 кг на класическия стил Константин Стас преодоля репешажите и за бронза се пребори с литовеца Слейва – 11:5.

В същата категория Дейвид Димитров загуби малкия финал от японеца Кавасе – 0:9 и остана пети.

При 87-килограмовите Тарек Абделслам се справи с финландеца Тони Местомаеки в репешажите, а за отличието спечели срещу турчина Метхан Башар. В свободния стил Николай Щерев остана пети при тежките до 125 кг, след като отстъпи в малкия финал на Камил Костиолек (Полша) с 0:2.

Преди това той се справи в репешажите с австриеца Йоханес Лудешер с 6:1. В категория до 79 кг Енгин Исмаил не успя да стигне до битка за отличията. В репешажите националът бе спрян от французина Джони Бур с 0:9. При жените Биляна Дудова остана пета при 57-килограмовите след 3:6 от Саура Парушкевски с 3:6.

Преди това отборът спечели 5 медала – сребро на Недялко Петров (57), Николай Вичев (63) и Николай Байряков (97 кг) в класическия стил, както и бронз на Даниел Александров (82) също при класиците. Димитър Иванов (65 кг) пък прибави бронз от свободния стил. Надпреварата бе част от подготовката за мондиала в Будапеща от 20 до 28 октомври.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ