Отнеха домакинството на Сочи за световното по бобслей

Отнеха домакинството на Сочи за световното по бобслей

Отнеха домакинството на Сочи за световното по бобслей

Международната федерация по бобслей и тобоган съобщи, че отнема домакинството на Сочи за световното първенство догодина.

Федерацията пояснява на сайта си, че ще е неблагоразумно да прави подобно състезание в Русия след обвиненията, че руски спортисти са приемали допинг с покровителството на държавата.

Двата шампионата трябваше а се състоят през февруари 2017 г. Федерацията ще съобщи новия домакин в близките дни. Сред потенциалните кандидати са няколко града в Германия и Сен Мориц в Швейцария.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков отвърна, че решението е политизирано и неоснователно и че Русия ще защити своя интерес.

В понеделник Латвия първа заяви, че ще бойкотира шампионатите, ако те са в Русия, тъй като през 2014 г. с допинг скандала е бил похитен олимпийският дух.

След това е бобслеистката от САЩ Лоло Джоунс призова за преместване на домакинството в друга държава, като заяви, че иска да участва в безопасно състезание без наркотици. Няколко спонсори на британския отбор дадоха да се разбере, че не искат техните брандове да се споменават във връзка с шампионата в Сочи, отбелязва Би Би Си. Британската асоциация поздрави решението на международната федерация.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ