Президентът на ФК "Марица" даде заявка да оглави БФС

Президентът на ФК Марица даде заявка да оглави БФС

Президентът на ФК "Марица" даде заявка да оглави БФС

Президентът на футболен клуб "Марица" Христо Христов обяви изненадващо, че ще се кандидатира за президент на БФС, съобщи marica.bg.

"Имам опит в ръководене на клуб. Финансово съм независим. Имам идеи как да се развива футбола ни. Защо да не се кандидатирам. Освен това отговарям на условията на г-н Домусчиев за този пост. Мога да управлявам, не съм фалирал и обичам спорта. Има голяма разлика да си добър футболист и добър управник. Хора, на които им е трудна тая материя ,нека не се занимават", заяви Христов.

"Много хора се смеят, но за мен колегата от "Локомотив" (Пловдив) Христо Крушарски е абсолютно прав и успехите му го доказват. Той казва: За футбол се иска да имаш пари и сърце", допълни той. Според него е неправилно прекратяването на първенствата във В групите и аматьорските дивизии, а освен това БФС действа безпринципно като на едни дава бараж, а други ги поставя пред свършен факт с крайно класиране.

В заключение той обяви, че за следващия сезон родния клуб на Христо Стоичков е напълно осигурен с повече от внушителния за В група бюджет от 350 хиляди евро.

"За разлика от други клубове ние нямаме задължения. Други които имат милиони продължават да играят. Оказа се, че българският футбол е чиста пародия. Изненадан съм от решнието на БФС за прекратяване на сезона в Трета лига без да се изчака решението на правителството. Всички се надяваха да започне шампионат и да вземат някакви доходи. Така оставихме толкова много отбори без възнаграждения до август месец. За следващия сезон можем да осигурим 690 000 лева бюджет. "Марица" работи професионални и е обезпечена", каза Христов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ