Продават на търг златната топка на Марадона от Мондиал 86

Продават на търг златната топка на Марадона от Мондиал 86

Продават на търг златната топка на Марадона от Мондиал 86

Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-добър футболист на Световното първенство през 1986 година, ще бъде продадена на търг във Франция през юни, съобщиха от аукционна къща Aguttes.

Това е първата Златна топка, която ще бъде продадена на търг, а стойността й все още не е определена. От аукционната къща очакват да донесе милиони на 6 юни, предаде БНР.

Диего Армандо Марадона, който почина през 2020 година, спечели наградата след като изведе Аржентина до триумф на Световния шампионат в Мексико, отбелязвайки пет гола на първенството, на което играе във всички срещи без смяна. Турнирът вероятно се помни най-много и с двата гола на Марадона срещу Англия на четвъртфиналите. Първото попадение по-късно стана известно и като вкарано с Божията ръка, а второто бе избрано за Гол на века.

Фланелката, която Диего Марадона носи в този ден, както и топката от мача, вече бяха продадени на търг.

След представянето си срещу Англия, легендарният аржентинец отбеляза два гола в срещата с Белгия на полуфиналите, а във финала Аржентина печели с 3:2 срещу Западна Германия.

Наградата на Марадона от Мондиал 1986 бе изчезнала, преди да се появи сред няколко трофеи в аукционна къща. Наскоро тя бе поверена на Aguttes, която проведе разследвана за произхода на отличието и успя да удостовери, че това е точно призът, връчен на покойния аржентински футболист.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ