Рафа Надал нарече "варварство" програмата на турнира по тенис на Олимпийските игри

Рафа Надал нарече  варварство програмата на турнира по тенис  на Олимпийските игри

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал определи като "варварство" изготвената от организаторите на Олимпийските игри в Париж програма за турнира по тенис.

38-годишният испанец започна участието си на кортовете на "Ролан Гарос" с победа в турнира на двойки. Той и сънародникът му Карлос Алкарас се наложиха със 7:6(4), 6:4 над поставените под номер 6 в схемата аржентинци Максимо Гонсалес и Андрес Молтени. Срещата приключи около 22 часа местно време, което оставя само 16 часа на Надал до първия му мач в турнира на сингъл.

"Краля на клея" ще започне участието си в турнира по единично с мач срещу унгареца Мартон Фучович, който е насрочен за 14:00 часа (15:00 часа българско време) днес.

"Не разбирам кой прави тази програма. Това е лудост, това е варварство", каза Надал, който през последните две години се бори с почти непрекъснати физически проблеми.

Срещу Гонсалес и Молтени обаче той изглеждаше отлично, като в много моменти от мача бе категорично най-добрият играч на корта, въпреки присъствието на Алкарас, който през последните два месеца спечели "Ролан Гарос" и "Уимбълдън".

След двубоя Надал и Алкарас се срещнаха с принцесата на Астурия - 18-годишната Леонор, и нейната сестра - 17-годишната инфанта София. Леонор и София, които са първа и втора в линията на наследниците на испанския трон, са сред официалните гости на Олимпийските игри в Париж, предаде БТА.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ