Рафаел Надал се готви за сбогуване с тениса

Рафаел Надал се готви за сбогуване с тениса

Рафаел Надал се готви за сбогуване с тениса

Испанският тенисист Рафаел Надал обяви, че се оттегля от Откритото първенство на Франция (Ролан Гарос) поради контузия на бедрото и очаква 2024 г. да бъде последната година в кариерата му. 22-кратният победител в турнири от Големия шлем, испанецът, който навършва 37 години през юни, обяви новината на пресконференция в своята тенис академия в Испания.

Надал не се е състезавал от загубата във втория кръг на Australian Open на 18 януари. След медицински прекледи и изследвания неговият мениджър съобщи, че може да му трябват до два месеца за възстановяване. Той обаче пропуска турнир след турнир.

На пресконференция Рафаел Надал каза, че не иска да определя дата за завръщането си, но очаква това да отнеме месеци. „Никога не знаеш как ще се развият нещата, но моето намерение е следващата година да е последната ми“, каза той, цитиран от АП.

„Готвя се да спра, а не да тренирам. Не съм готов да тренирам“, допълни тенисистът, като редуваше отговори на испански и английски. „Това бяха дълги месеци с много моменти на разочарование и мога да се справя с разочарованието, но идва момент, когато трябва да спреш“, каза Надал. „Не можете да продължавате да изисквате все повече и повече от тялото си, защото идва момент, в който тялото ви вдига бялото знаме“, каза той.

Ролан Гарос започва в Париж на 28 май. Сега Рафаел Надал, който беше първата ракета на света в продължение на 209 седмици от кариерата си, заема 14-та позиция в класацията на ATP.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ