Надал си купи отбор за състезания с електрически лодки

Надал си купи отбор за състезания с електрически лодки

Надал си купи отбор за състезания с електрически лодки

Испанският тенисист Рафаел Надал ще стане собственик на отбор в UIM E1 World Championship - първият в света шампионат за изцяло електрически лодки. Носителят на 22 титли от Големия шлем ще влезе в собствения си отбор за встъпителния сезон на шампионата, който трябва да започне в края на годината, предава ABC.es

Страстта, която Надал изпитва към морето, е добре известна - домът му се намира на плаж в Средиземно море на остров Майорка и той често е виждан да плава с яхтата си там.

Надал подкрепя програмата Blue Action на E1, предназначена да създаде положително въздействие върху местните общности чрез проекти, насочени към възстановяване на морските екосистеми по бреговете на градовете. 

Програмата Blue Action ще бъде ръководена от професора от Майорка Карлос Дуарте, главен учен на E1. Дуарте е водещ морски еколог, който ще играе ключова роля в разработването на глобалната стратегия за устойчивост на E1.

"Много съм развълнуван да участвам в проект като E1, който цени устойчивостта и ще има положително въздействие върху обществото като цяло, особено в крайбрежните общности. Също така съм привлечен от факта, че E1 има мисия и ангажимент за запазване на морските екосистеми", казва Рафа Надал. 

Новият шампионат вече има няколко силни имена като собственици на отбори. Освен Надал, пилотът на Ред Бул от Формула 1 Серхио Перес ще ръководи отбор, свързан с родното му Мексико.

Един от основателите на този нов шампионат и на свой ред президент на E1 е испанецът Алехандро Агаг, тясно свързан с Формула Е - първият световен шампионат за електрически едноместни автомобили. Сега идеята му е да пренесе успеха на състезанието на асфалта в океаните, пише elconfidencial.com

Дългоочакваният първи сезон на UIM E1 World Championship е планиран да започне по-късно тази година. През следващите месеци организаторите на шампионата ще продължат да ускоряват подготовката за встъпителния сезон, като обявяват повече отбори и места за състезания, когато бъдат потвърдени. 

Превод и редакция: Нели Тодорова        

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ