Серина Уилямс се сбогува с тениса

Серина Уилямс се сбогува с тениса

Серина Уилямс се сбогува с тениса

Серина Уилямс помаха за сбогом на Откритото първенство на САЩ и на бляскавата си кариера, след загуба от австралийката Айла Томлянович в третия кръг на US Open, пише Би Би Си.

Уилямс, която навършва 41 години този месец, очаква това да е последният професионален мач.

Така септемврийският мач в Ню Йорк слага край на 27-годишна професионална кариера на Уилямс, която включва 73 сингъл победи,  23 титли от Големия шлем, 23 титли в шампионати за двойки и над 94 млн. долара печалба от турнири. Тези резултати са причината тя да е считана за един от най-великите спортисти на всички времена

Уилямс загуби със 5:7, 7:6 (4), 1:6, като тя не успя да скрие сълзите си след края на срещата.

Почти всички, които можеха, станаха на крака, когато тя напусна корта на „Артър Аш Стейдиъм“, където през 1999 г. тя спечели първата си титла от Големия шлем, последвана от още 5 победи на US Open.

Докато тя махаше на публиката за сбогом, от озвучителната система звучеше класиката на Тина Търнър „Simply The Best“.

Уилямс даде интервю в средата на корта, обзета от емоции

„Благодаря на всички, които са тук, които са били на моя страна толкова години. Боже мой, буквално десетилетия“, каза Уилямс, която изигра първия си професионален турнир като 14-годишна възраст през 1995 г.

„Но всичко започна с моите родители. И те заслужават всичко. Така че наистина съм им благодарна. И аз нямаше да бъда Серина, ако я нямаше сестра ми Винъс, така че благодаря ти, Винъс. Тя е единствената причина, поради която Серина Уилямс някога е съществувала“, каза тя.

Томлянович, която ще се изправи срещу рускинята Людмила Самсонова в следващия кръг, отстъпи встрани и аплодира опонентката си, докато тя говори пред публиката.

Световната номер 46 показа феноменално представяне в продължилия три часа и пет минути мач.

Уилямс обяви оттеглянето си от активна спортна кариера в статия за списание „Вог“ в началото на август.

Тогава тя заяви, че не обича думата „пенсиониране“ и че предпочита да казва, че „еволюира далеч от тениса“.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ