След успеха в Париж, Лос Анджелис иска да издигне нивото на Олимпийските игри през 2028 г.

След успеха в Париж, Лос Анджелис иска да издигне нивото на Олимпийските игри през 2028 г.

След успешното провеждане на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 г. в Париж, летвата за следващите летни игри в Лос Анджелис през 2028 г. е поставена високо - нещо, за което ключовите участници в това събитие твърдят, че градът ще бъде готов, пише CNBC.

Кметът на Лос Анджелис Карън Бас заяви пред CNBC, че това, което я кара да се тревожи, е „всичко, което трябва да направим в нашия град, за да се подготвим“ за Игрите през 2028 г. Въпреки това тя заяви, че подобно на последния път, когато Лос Анджелис беше домакин на Олимпийските игри през 1984 г., тя вярва, че градът не само ще се развие, за да бъде домакин на Игрите, но и ще извлече ползи, след като те приключат. Това включва и работа в обществения транспорт. Бас каза, че се надява „да няма коли на местата за провеждане на игрите“ и зрителите да се придвижват с обществен транспорт - ангажимент, който ще изисква инвестиции в автобусна и метро инфраструктура, както и сътрудничество с други градове за заемане на автобуси. Бас заяви, че градът също така прави „всичко възможно, за да премахне уличната бездомност“, включително изграждането на повече от 18 000 нови жилища за хората без дом.

Обсъждат се и работни графици с компаниите в Лос Анджелис, за да се прехвърлят служителите на дистанционна работа в периоди на голям трафик, както и да се намерят начини за прехвърляне на доставките с камиони през нощта, както се случи по време на Игрите през 1984 г. „Мисля, че има начин да организираме региона така, че трафикът да бъде по-малък и управляем“, каза Бас. Президентът на LA 2028 Кейси Васерман присъства на Игрите в Париж - събитие, което според него „напомни на хората защо се влюбват в Олимпийските игри“ и което според него организаторите ще се опитат да развият в Лос Анджелис.

Въпреки че за първи път в историята на Олимпийските игри в Лос Анджелис няма да бъдат построени нови постоянни обекти, има някои предизвикателства, свързани с използването на всички забележителности на града по начина, по който Париж успя да използва известни места като Айфеловата кула, като организира плажен волейбол в близост. Васерман каза, че Лос Анджелис е получил представа за това по време на церемонията по предаването на олимпийския огън, когато Том Круз се е изкачил на знака на Холивуд и олимпийските пръстени са заменили буквите „OO“ в знака - което, както отбеляза Васерман, е направено с помощта на CGI. „Това очевидно е по-дълъг и сложен разговор“, каза Васерман за промяната на знака на Холивуд за Игрите. „Но мисля, че това е доста впечатляваща възможност, ако имаше начин да се направи.“ 

Актрисата Джесика Алба, която е член на борда на директорите на „Лос Анджелис 2028“, заяви, че игрите ще представят всички различни аспекти на културата на града - от Холивуд до модата и храната - като „глобална платформа за представяне на това, което имат“. „Лос Анджелис е главен герой. Искаме да бъде главен герой по време на Олимпийските игри“, декларира Алба.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ