Стела Енева остана на крачка от медал в Париж

Стела Енева остана на крачка от медал в Париж

Най-опитната българска състезателка в параолимпийската лека атлетика Стела Енева остана днес на 4-о място в хвърлянето на диск (категория F57) на Параолимпийските игри в Париж.

Енева, вицешампионка Пекин 2008 и Лондон 2012, даде резултат 30.59 метра, което е най-добро за нея през сезона. Въпреки това обаче, тази дистанция не позволи на 49-годишната атлетка да се окичи с бронз дори. Тя хвърли диска за най-добрия си резултат от втория опит, като в още два случая премина границата от 30 метра (30.22 и 30.13), предаде БТА.

Титлата е за представителката на Алжир Насима Саифи с 35.55 метра, което е и рекорд на Параолимпийските игри. Второто място и сребърния медал са за Мян Сю (Китай) с 32.81, а третата позиция е за Мохигул Хамдамова от Узбекистан с 32.75.

Енева участва за първи път на Параолимпийски игри през 2004-а година в Атина, където обаче не постига кой знае какви резултати. След това обаче винаги е била в борбата за отличия и на визитката й стоят два сребърни медала от Параолимпиада, както и един от Световно първенство.

С участието на Енева завърши и българската група в Париж при спортистите с увреждания. Вчера Ружди Ружди взе титлата в тласкането на гюле, а днес  Християн Христов се нареди на четвърто място на 1500 метра бягане при мъжете.

/

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ