Тази нощ Бразилия и Аржентина разделят 11 млн. долара на Копа Америка

Тази нощ Бразилия и Аржентина разделят 11 млн. долара на Копа Америка

Тази нощ Бразилия и Аржентина разделят 11 млн. долара на Копа Америка

Утре рано сутрин в 3:00 ч. българско време ще се играе 47-мият финал за Копа Америка, който е най-старият международен футболен турнир, който все още продължава да се провежда. Първото му издание е през далечната 1916 г. За сравнение първото Световно първенство по футбол се провежда през 1930 г., а първото Европейско първенство - едва след края на Втората световна война през  1958 г. 

Финалът тази година ще бъде класически сблъсък между Бразилия на Неймар и Аржентина на Меси.

За да стигнат до последния мач в турнира Бразилия победи в полуфинал с 1:0 Перу, а Аржентина спечели с 3:2 на дузпи срещу Колумбия.

Финалът ще се проведе на емблематичния стадион Маракана в Рио де Жанейро, където поради мерките срещу COVID ще бъдат допуснати едва 10% от целия капацитет на съоръжението, възлизащ на близо 80 000 души публика.

Победителят ще вземе 6,5 млн. долара, а загубилият – 3,5 млн. долара, съобщава SportsUnfold.

Днес сутринта се игра мачът за 3-то място, който бе спечелен в последната минута с 3:2 от Колумбия, която по този начин печели 3 млн. долара, а Перу получава за 4-то място 2,5 млн. долара.

Всички отпаднали на четвърт-финалите вземат по 1,5 млн. долара – това са отборите на Парагвай, които загубиха от Перу, Чили, които паднаха от Бразилия, Уругвай, които загубиха от Колумбия и Еквадор, загубили от Аржентина.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ