Тервел Пулев стана доброволец в столична болница

Тервел Пулев стана доброволец в столична болница

Тервел Пулев стана доброволец в столична болница

Боксьорът Тервел Пулев се присъедини към екипа доброволци в УМБАЛ „Софиямед“ в отделението по „Спешна помощ“ днес, съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

Той ще участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев и добави, че мотивацията му е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни-и в професионален и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, заяви началникът на екипа на „Спешно отделение“ д-р Иван Христов.

Кубрат Пулев също е заявил желание и готовност да се включи като доброволец в спешното отделение на болницата. Кубрат в момента продължава интензивния си тренировъчен режим в условия на изолация въпреки отложения за пандемията мач с Антъни Джошуа, който беше насрочен за 20 юни в Лондон. В звеното, цялото лечебно заведение и университетски медицински комплекс се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавирус, Министерство на здравеопазването и Столична регионална инспекция, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите.

Тервел Пулев е трикратен европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ