УЕФА може да намали броя на градовете домакини на Европейското

УЕФА може да намали броя на градовете домакини на Европейското

УЕФА може да намали броя на градовете домакини на Европейското

УЕФА може да намали броя на градовете, в които ще се проведат мачовете от Евро 2020. Организацията започна обсъждане на промени във формата на европейското първенство, планирано за следващото лято, съобщава “Дейли Мейл”. Президентът на УЕФА Александър Чеферин се опасява, че не всички страни-домакини ще бъдат готови да приемат турнира догодина.

Испанската и италианската футболни федерации обмислят да се откажат от домакинството на мачове от континенталния шампионат в Билбао и Рим, предвид огромния брой смъртни случаи поради COVID-19 и загубите за икономиката. "Вечният град" трябваше да приеме откриването на Европейското първенство.

Допълнителното затруднение за УЕФА идва от факта, че останалите 10 стадиона имат вече ангажименти за лятото на 2021 г. „Уембли“, където трябваше да се играят трите мача от Англия в групите, както и полуфиналите и финала, отмени няколко концерта през следващата година. „Хемпдън Парк“ в Глазгоу, „Авива Стейдиъм“ в Дъблин и „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам също имат изготвена предварителна програма за лятото на 2021 г. УЕФА е поискала те да се освободят за периода на Евро 2020, но все повече собственици на стадиони са разколебани за домакинството на мачовете от Европейското първенство.

Евро 2020 трябваше да се проведе в 12 европейски градове: Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Санкт Петербург, Будапеща, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Глазгоу, Билбао и Амстердам. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ