УЕФА разследва ПСЖ за трансферите на Неймар и Мбапе

УЕФА разследва ПСЖ за трансферите на Неймар и Мбапе

УЕФА разследва ПСЖ за трансферите на Неймар и Мбапе

УЕФА започна официално разследване на Пари Сен Жермен заради трансферните удари това лято.

ПСЖ привлече бразилеца Неймар срещу 222 млн. евро, а в четвъртък обяви, че взема  Килиан Мбапе под наем от Монако с опция да го купи за 180 млн. евро.

Европейската футболна централа обяви снощи, че ще проверява дали ПСЖ отговаря на правилата за финансов феърплей.  Правилото забранява на клубовете да харчат повече, отколкото изкарват. 

През следващите месеци финансовият инспекторат към УЕФА ще провери внимателно цялата документация по този казус, става ясно от съобщението на футболната централа.

ПСЖ реагира бързо и с „изненада“: Клубът е напълно убеден, че може да докаже, че е спазил напълно всички правила на финансовия феърплей през фискалната 2017/2018 г., се казва в официалното изявление снощи. ПСЖ допълва, че винаги работи при пълна прозрачност и ще отговори на всички въпроси европейската футболна федерация.

Френският клуб рискува да бъде изключен от европейските турнири, ако инспекторите открият нарушения на финансовите правила, особено ако се окаже „рецидивист“. Клубът вече беше глобен за нарушаване на финансовия феърплей през 2014 г. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ