УЕФА заплаши да изхвърли Левски от евротурнирите. "Сините" - "изключване на клуба няма да има"

УЕФА заплаши да изхвърли Левски от евротурнирите. Сините - изключване на клуба няма да има

УЕФА заплаши да изхвърли Левски от евротурнирите. "Сините" - "изключване на клуба няма да има"

УЕФА заплаши да накаже сурово Левски заради натрупани задължения. Европейската централа ще наложи 100 000 евро глоба на „сините” и ще ги изкара от евротурнирите за два сезона, ако отборът не погаси задълженията си до края на февруари 2019 г.

"Левски няма да има право да участва в европейските клубни турнири на УЕФА през сезон 2019/20 и 2020/21, освен ако клубът не е в състояние да докаже до 28 февруари 2019 година, че е платил сумите, определени като просрочени задължения към 30 септември 2018 година. Клубът също е глобен в размер на 100 хиляди евро", се казва в официално съобщение на централата. 

Левски излезе с официална позиция, че ръководството на клуба е наясно и са взети всички мерки да се избегнат санкциите. Ето какво гласи официалната позиция на "сините":

В късния следобед днес в медиите бе разпространена новина, свързана с наказание от УЕФА относно участието ни в европейските клубни турнири.

За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове.

Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица.

Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ