УЕФА заведе дело срещу три отбора заради Суперлигата

УЕФА заведе дело срещу три отбора заради Суперлигата

УЕФА заведе дело срещу три отбора заради Суперлигата

УЕФА обяви, че е стартирана процедура срещу отборите "Реал Мадрид", "Барселона" и "Ювентус", които не се отказват от участието си в Европейската Суперлига. Триото беше част от общо 12-те клуба, които трябваше да вземат участие в новия турнири, преди яростната реакция на привържениците да принуди повечето от тях да се откажат, пише gong.bg

Девет клуба (голямата шестица във Висшата лига, "Милан", "Интер" и "Атлетико Мадрид") вече се оттеглиха от Суперлигата, но "Ювентус", "Реал (Мадрид)" и "Барселона" остават ангажирани с нея. 

Трите отбора публикува наскоро съвместно изявление, в което обявиха, че отборите от Суперлигата са били подложени на "непоносим натиск", който според тях е оказан върху тях от УЕФА и други "заинтересовани страни от футбола". 

Сега УЕФА обяви, че е започнало съдебно производство срещу трите клуба. "След разследване, проведено от етичните и дисциплинарни инспектори на УЕФА във връзка с така наречения проект "Суперлига", срещу "Реал Мадрид", ФК "Барселона" и "Ювентус" ФК е започнато съдебна процедура заради потенциално нарушение на правната рамка на УЕФА", се казва в изявлението на Европейската футболна централа. 

Една от санкциите, които може да получат трите клуба, е да бъдат извадени от европейските клубни турнири за срок от две години. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ