Васил Божков дава акциите на  ПФК „Левски“ на премиера Борисов

Васил Божков дава акциите на  ПФК „Левски“ на премиера Борисов

Васил Божков дава акциите на  ПФК „Левски“ на премиера Борисов

Васил Божков прехвърли акциите на ПФК „Левски“ на премиера Бойко Борисов, предаде БНР.

Това стана ясно от писмо до медиите, разпространено от „Нове холдинг“. В него Божков казва, че футболният клуб е в изключително тежко финансово състояние, породено от „умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му“.

„Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на „Левски“, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов“, се казва в писмото.

От него става ясно още, че джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 ч. в Министерски съвет.

„Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел“, се казва в писмото.

„Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година. Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци“.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ