Светска хроника

Великобритания ще празнува няколко месеца платинен юбилей на Елизабет II

Великобритания ще празнува няколко месеца платинен юбилей на Елизабет II

Бъкингамският дворец разкри пълната програма от събития, с които ще бъде отпразнуван платиненият юбилей на кралица Елизабет II – 70-годишнината от възкачването ѝ на трона на британската монархия. Събитията ще продължат с месеци.

Монархът ще отвори частните си имоти за обществеността, а някои от най-големите звезди в света ще участват в концерт пред Бъкингамския дворец в Лондон, предаде ДПА.

Не е ясно на кои събития ще присъства кралицата, след като лекари ѝ препоръчаха да си почива през миналия октомври след нощувка в болницата за изследвания. Смята се, че по-голямата част от задълженията около празника ще бъдат поверени на други хора от кралското семейство, включително принц Уилям и съпругата му Кейт.

Елизабет II обичайно прекарва годишнината от поемането на властта сама в Сандрингам. Празненствата започват днес със състезание за откриване на ястие, което да бъде посветено на дългото управление на кралицата.

От 12 до 15 май се очаква над 500 коня и 1000 артисти да участват в шоу на територията на замъка Уиндзор, което ще преведе публиката през историята на Елизабет. По-късно през годината са планирани още събития, като на 2 юни започва 4-дневен празник, включващ благодарствена служба в катедралата „Свети Павел“ и платинено парти.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ