Светска хроника

Холивудската легенда Бърт Рейнолдс си отиде на 82 години

Холивудската легенда Бърт Рейнолдс си отиде на 82 години

Отиде си емблематичният актьор, режисьор и продуцент Бърт Рейнолдс. Той е починал вчера от сърдечен удар в болница в Флорида, съобщи неговата племенница Нанси Лий Хес.

"Чичо ми  беше не само филмова икона, той беше щедър, страстен и чувствителен човек, посветен на семейството, приятелите, фенове и студентите", казва тя в изявление. "Имаше проблеми със здравето, но това беше напълно неочаквано", допълва още Хес. "Искам да благодаря на всичките му невероятни фенове, които винаги са го подкрепяли и приветствали, през всичките върхове и спадове на живота и кариерата му."

Рейнолдс започва да играе още в края на 50-те в телевизионни филми. Звездата му изгрява през 70-те с филма "Избавление" ("Deliverance" 1972). Известността му расте с филмите "Смоуки и Бандитът", "Стриптийз" и "Буги нощи". За последния той дори получава номинация "Оскар". Актьорът блестеше и в много екшън филми, където често прави свои собствени каскади.

Той е носител на награди "Еми“, "Сателит“, "БАФТА“. Има и два „Златни глобуса“. От 1978 г. има звезда на Холивудската алея на славата. Издава и две автобиографични книги.

"Не знам колко време ще бъда наоколо, но искам да се гордея с това, което правя, докато навлизам в своя залез", си спомня думите му неговият дългогодишен мениджър Ерик Крайзер.

Рейнолд не се отделя от снимачната площадка до последно. Най-новата му роля бе във филма на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", чиито снимки текат в момента. В него Рейнолдс трябваше да изиграе Джордж Спайн - човекът, от когото Чарлз Менсън и неговите последователи наемат земя.

"Е, дотук добре. Знам, че съм стар, но се чувствам млад и има едно нещо, което никой, нокога не може да ми отнеме: това че никой не се е забавлявал повече от мен", казва за себе си големия Бърт Рейнолдс.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ