Светска хроника

Плаващият на сърф Зукърбърг стана герой на забавни колажи

Плаващият на сърф Зукърбърг стана герой на забавни колажи

С гигантски американски флаг в ръка основателят на Facebook, Марк Зукърбърг, отпразнува Деня на независимостта на САЩ. В официалните си профили в социалните мрежи 37-годишният милиардер поздрави съгражданите си с видео, на което в продължение на повече от минута плава с малък електрически сърф с хидрофор, докато за музикален фон звучи патриотичната песен “Take Me Home, Country Roads” на Джон Денвър, написана през 70-те години.

Ако се вземат предвид изчисленията на заплащането на Зукърбърг за един час през 2018 г., то в рамките на излъчването на видеото той е изкарал 28 538 долара, пише Vanity Fair.

Разнородни коментари по адрес на предприемача се появиха онлайн след публикуването на клипа. „Иска ми се да съживят Джон Денвър, просто за да осъди Марк Зукърбърг за това“, пише потребител на Twitter. „Видеото накара съпруга му Джош да попита: „Аз трябва ли да направя това?“, на което отговорих: „Само след като изкараш 127.6 млрд. долара“, добавя друг.

Появиха се и десетки забавни колажи. „Марк Зукърбърг пристига в Страсбург за заседание на Европейския парламент“, пише към публикация на един от тях.

Друг потребител „качи“ милиардера на борда на кораба „Титаник“, като го добави в една от сцените от емблематичния филм с участието на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо.

Година по-рано отново на сърф Зукърбърг бе заснет с обилно покрито със слънцезащитен крем лице. Тогава кадърът също бе включен в забавни потребителски колажи.

Сърфът на създателя на Facebook се произвежда от бранда Lift Foils. Стартовата му цена е около 10 хил. долара и може да се покачи с няколко хиляди след добавянето на допълнителни екстри.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ