30 пострадаха при пожара на о. Мармара. Има задържан за огненото бедствие

30 пострадаха при пожара на о. Мармара. Има задържан за огненото бедствие

30 души са пострадали при пожара, който се разрази на турския остров Мармара. Сред тях има и пожарникари, участвали в гасенето. Всички са били хоспитализирани в местната болница и след оказана помощ, повечето от тях вече са изписани.

Палене на стърнища в местността Чънарли е основната версия към момента за огнената стихия, вече има и задържан по подозрение, че именно той е причинил пожара по този начин, съобщиха от местната полиция.

Бурният вятър е раздухал пламъците към вътрешността на острова в резултат на което са изпепелени над 80 хектара площи и много животни. Изгорели са пет къщи и един микробус, предаде БТА.Продължава обследването на щетите с дронове от въздуха.

Пожарът предизвика силна паника сред населението и летовниците. По това време на годината островът е пренаселен от почиващи, които прекарват там ваканцията за Курбан байрам. Мнозина са напуснали острова заради произшествието. Борбата с огъня е продължила 9 часа, но вече е напълно овладяна.

Остров Мармара отстои на около 2,5 часа път по море от Истанбул. Той е най-големият от архипелага от седем острова в западната част на Мраморно море и известна туристическа дестинация.

Поради наличието на много пансиони и сравнително евтини хотели островът е предпочитано място за курорт от работническата или средната класа. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ