4 нови дела за корупция срещу Зоран Заев, сред тях и за "българските фирми"

4 нови дела за корупция срещу Зоран Заев, сред тях и за българските фирми

4 нови дела за корупция срещу Зоран Заев, сред тях и за "българските фирми"

Антикорупционната комисия в Северна Македония заведе 4 нови дела срещу премиера Зоран Заев по сигнали на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, съобщи македонската редакция на радио Свободна Европа, цитирана от БТА.

Едно от заведените срещу Заев дела отново отваря случая „Глобал”, по който той бе обвинен за злоупотреба със служебно положение като кмет на Струмица и помилван през 2008 година от тогавашния президент Бранко Цървенковски. Сред другите три нови дела прави впечатление формулировката на едно от тях, „Българските фирми на Заев”, останалите са за продажба на парцела на казармата в Струмица, когато Заев е бил кмет на града и т.нар. случай Едно евро за църквата, едно за вицепремиера"

Отделно комисията започва разследване на още двама членове на правителството, пак по сигнали на опозиционната  ВМРО-ДПМНЕ. Едното е срещу вицепремиера Кочо Ангушев по подозрение за конфликт на интереси при предоставяне на терен за ВЕЦ Тополки, а другото – за  гръцки фирми на министъра на информационното общество Дамян Манчевски

Дела са заведени и срещу кмета на Струга Рамиз Мерко, председателя на Върховния съд Йово Вангеловски и директорката на Института по хематология Ирина Пановска.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ