Бившата жена на Джеф Безос се омъжи за учител на децата си

Бившата жена на Джеф Безос се омъжи за учител на децата си

Бившата жена на Джеф Безос се омъжи за учител на децата си

Третата най-богата жена на света – Макензии Скот – се е омъжила отново, две години след развода си с основателя на онлайн платформата за търговия Amazon Джеф Безос. По информация на Би Би Си Макензи Скот се е омъжила за учителя по природни науки в училището на нейните деца Дан Джюет. Новината е била оповестена от филантропската организация Giving Pledge, основана от Бил и Мелинда Гейтс и подкрепяна финансово от Скот.

„По едно щастливо стечение на обстоятелствата съм женен за една от най-щедрите личности, които познавам и се присъединявам към нейната цел да разпределяме огромно финансово благосъстояние, така че то да служи на обществото“, коментира Джюет в писмо към Giving Pledge. Той преподава в престижното частно училище Lakeside School в Сиатъл, което се класира като 23-тото най-добро средно училище в САЩ по оценка на Niche. През 1973 г. в това училище се дипломира и Бил Гейтс.

„Дан е страхотен човек и аз съм много развълнуван и радостен и за двамата“, е коментарът на Джеф Безос за новината.

При развода й Макензи Скот получи около 4% от акциите на Amazon. Тя беше омъжена за Безос в продължение на 25 години и имат 4 деца заедно, като тя е помогнала за основаването на компанията.

В момента благосъстоянието на Макензи Скот се оценява на 53 млрд. долара. Тя на няколко пъти направи изявления, че ще даде голяма част от парите за благотворителност. Скот определено спазва това обещание, като през 2020 г. раздаде над 6 млрд. долара за подобни каузи и организации.  Само през декември тя дари 410 млн. долара на американски университети, които са разположени в региони с традиционно високо чернокожо население.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ