Директорът на ЦРУ отива в Турция заради разследването на случая "Хашоги"

Директорът на ЦРУ отива в Турция заради разследването на случая Хашоги

Директорът на ЦРУ отива в Турция заради разследването на случая "Хашоги"

Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл е заминала за Турция, за да работи по разследването на смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, предаде Ройтерс, като се позова на запознат с въпроса източник.

Вчера американският президент Доналд Тръмп каза, че има "високопоставени хора от разузнаването в Турция", но не съобщи подробности, предаде БТА.

Същевременно американската телевизия Ен Би Си съобщи, че посланикът на Саудитска Арабия в САЩ принц Халед бин Салман бин Абдел Азиз Ал Сауд е приел във Вашингтон Хашоги преди няколко месеца, информира ТАСС.

Хашоги бил в дипломатическата мисия на Саудитска Арабия във Вашингтон в началото на годината за регулярни консулски въпроси. Дипломат, който го разпознал, съобщил на посланика, който приел Хашоги в кабинета си и провел половинчасов разговор с него. Посланикът принц Халед е по-малък брат на престолонаследника на Саудитска Арабия - принц Мохамед бин Салман. За какво са си говорили той и Хашоги не става ясно. Пред приятел Хашоги казал, че разговорът бил приятелски. Според източници по това време Рияд полагал активни усилия да убеди журналиста доброволно да се върне в родината си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ