Гърция предоставя извънредна помощ за дългосрочно безработните

Гърция предоставя извънредна помощ за дългосрочно безработните

Гърция предоставя извънредна помощ за дългосрочно безработните

Гърция осигурява извънредна финансова помощ от по 400 евро за 155 хиляди дългосрочно безработни, обяви в телевизионно обръщение гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, съобщи АНА-МПА.

"Пандемията отстъпва, но войната още не е спечелена", заяви Мицотакис и благодари на гръцките граждани за доверието и за дисциплинираното поведение. Той отбеляза, че новите случаи на заразяване с коронавируса в Гърция намаляват, както и броят на пациентите в интензивните отделения. Мицотакис обаче предупреди, че няма място за отпускане и подчерта, че връщането към нормалния живот ще стане на етапи и само когато това е подкрепено от научните данни.

"В момента се изгражда нова система на общественото здравеопазване в Гърция и за само пет седмици беше направено повече, отколкото за десетилетия. в спешните отделения се създават стотици нови места, за да може Гърция бързо да се приближи до средното европейско равнище", каза още Мицотакис. 

Премиерът подчерта, че парламентът и държавните институции работят въпреки ограниченията и че Гърция трябва да излезе от кризата обновена. Мицотакис обеща, че настоящото положение не може да продължи неограничено и подчерта, че след кризата всяка власт е длъжна да се откаже от недосегаемостта на извънредната ситуация и да укрепи отговорността за действията си.

Той призова гражданите да останат по Великден в домовете си, без посещения при близки и без поклонение в храмовете.

"Защото една нишка дели победата от катастрофата: Ако не спазим докрай съветите на специалистите, можем да разрушим това, което сме постигнали", заяви Мицотакис. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ