Иран обяви, че има балистична ракета от ново поколение

Иран обяви, че има балистична ракета от ново поколение

Иран обяви, че има балистична ракета от ново поколение

Иранският министър на отбраната обяви днес, че Иран разполага с балистична ракета от ново поколение, предаде Франс прес, като се позова на местната информационна агенция Тасним. Иранската агенция уточни, че става въпрос за ракета с малък обсег "Фатех Мобин", уточнява БТА.

"Както обещахме на скъпия ни народ, няма да пестим никакви усилия да увеличим потенциала от балистични ракети на страната", заяви генерал Амир Хатами, цитиран от Франс прес. Новата версия на ракетата "Фатех Мобин" е с прецизно насочване и е произведена изцяло в Иран, отбеляза той.

"Бъдете сигурни, че колкото по-силни са натискът и психологическата война срещу нашата велика страна Иран, толкова по-голямо ще е желанието да подобряваме отбранителния си капацитет във всички области", заяви отбранителният министър.

Балистичната програма на Иран е чувствителен въпрос в отношенията с големите световни сили, особено със САЩ, но Техеран смята, че тя е от ключово значение за отбранителния му капацитет заради нестабилността на района.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ