Испанските данъчни опростиха 2 милиона евро на Роналдо

Испанските данъчни опростиха 2 милиона евро на Роналдо

Испанските данъчни опростиха 2 милиона евро на Роналдо

Испанските данъчни служби намалиха с 2 милиона първоначално поисканите като санкция от Кристиано Роналдо 18,8 милиона евро за отклоняване от плащане на данъци, съобщи вестник "Мундо", цитиран от Франс прес.

Одобреното през юни споразумение между световната звезда на футбола и испанската данъчна служба предвиждаше първоначално плащането на 18,8 милиона евро, за да се сложи край на преследването му за укриване на данъци. Впоследствие сумата е намалена на 16,7 милиона долара, според вестника, който твърди, че е имал достъп до банковия документ за крайната трансакция.

Футболистът заплати 13,4 милиона евро с надеждата да избегне данъчното преследване, написа "Мундо". Данъчната администрация стигна до заключението, че португалският нападател не е трябвало да плаща 2 094 200 милиона евро ДДС, които той вече доброволно погаси, за предоставяне на имиджовите му права в Азия. Тази трансакция не подлежи на регулиране от испанското данъчно право, тъй като е извършена извън територията на страната.

На Роналдо беше наложена и присъда от 2 години затвор, която той няма да изтърпи, тъй като присъдите до 2 години в Испания не се изпълняват. Тя беше заменена от глоба от 350 000 евро, напомни "Мундо".

Данъчната администрация и министерство на финансите не пожелаха да потвърдят информацията, като отказаха да коментират досиетата на данъкоплатците. Според вестника споразумението е довело до автоматичното спиране на данъчното преследване срещу агента на футболиста Жорже Мендеш.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ